Hennepolie, verslavend?

Hennepolie verslavend?

“Hennepolie? Van cannabis?” Verbaasd kijkt de logé naar het flesje voor bij zijn walnotensalade waarin de groenige olie sierlijk traag beweegt. “Doe maar, ik heb wel zin in een trip.”
 
Een begrijpelijk misverstand. Hennep is cannabis. Cannabis is marihuana en dus zul je er wel high van worden. Nee, net zo min als je tript van een wit broodje met maanzaad. Maanzaad is van de papaver. Papaver is opium.
Industriële hennep waarvan hennepolie en CBD Olie wordt gemaakt is een cannabisplant waar minder dan 0,3% Tetrahydrocannabinol (THC, de psychoactieve stof in cannabis) in zit en waar je niet stoned van wordt.

Veelzijdige hennep

Door dit begrijpelijke misverstand verbieden veel regeringen het telen van hennep. Dit is overigens pas zo vanaf midden vorige eeuw want tot die tijd gebruikten we het voor vele doeleinden zoals: voedsel, papier, bankbiljetten, kleding, touw, zeilen, parachutes, tentdoek, schoeisel en verf. Tegenwoordig gebruiken we het weer als: vervanger van plastic vezels (BMW gebruikt het in zijn autoportieren), dakisolatie, constructiemateriaal voor huizen, cosmeticaproducten, biodiesel en in kleding.

Bio Hennepolie van Hennepolie.nl

Canada is een van de grootste hennepproducenten en levert de hoogste kwaliteit hennepzaad. De hennepzaadolie voor Bio Hennepolie is geheel biologisch en zonder GMO tot stand gekomen. Ook is het geproduceerd volgens het waarborgsysteem GMP (Good Manufacturing Practices). Er worden zeer strenge controles uitgevoerd op de kwaliteit en daardoor krijgt Bio Hennepolie unieke certificaten: EU-BIO, USDA en FSSC:22000.

Hennepolie wordt koud geperst van de zaden en geeft de meest onverzadigde olie die de mens kan maken. De olie heeft veel eiwitten, geen cholesterol, zit boordevol essentiële vetzuren als, linolzuur, alfalinoleenzuur en gamma-linoleenzuur, (dus omega-3 en omega-6-vetzuren) en is daardoor een volwaardige vleesvervanger.

Hoe eet je Bio Hennepolie?

Hennepolie kan niet verhit worden, hij verbrandt bij lage temperaturen en geen enkele verbrande olie is goed voor de gezondheid. Veel mensen waarderen de nootachtige smaak van Bio Hennepolie. Je kunt het direct innemen op een lepel of gebruiken in het eten. Giet eens een flinke scheut over salade, zoals je ook olijfolie zou gebruiken of maak warme macaroni die al is opgediend extra smeuïg. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *