Pakket voor 23:59 uur besteld, morgen in huis Brievenbuspakket voor 19:30 uur besteld, morgen in huis 9.3/10
3198 Reviews

Chlorella

Toont alle 2 resultaten

Chlorella, dit superfood of whole food is tegenwoordig razend populair en dat is niet voor niets. Chlorella van goede kwaliteit barst namelijk van de voedingsstoffen die je gezondheid een flinke boost kunnen geven.

24.95
99.50

Chlorella is razend populair. Op internet, in de schappen van de gezondheidswinkel en in hippe shakes en smoothies kom je het steeds meer tegen: Chlorella. Heb je altijd al willen weten wat Chlorella nu precies is, waar het vandaan komt en wat het voor je kan betekenen? Dan vind je hier het antwoord op al je vragen. We bespreken de oorsprong van Chlorella, de manier waarop het wordt verwerkt tot voedingssupplement en de bijzondere eigenschappen hiervan. Natuurlijk gaan we ook in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen die ermee geassocieerd worden. Zo wordt Chlorella onder andere gebruikt voor ontgifting, extra energie en gewichtsverlies. Ook vertellen we je wanneer je wel of juist niet baat kunt hebben bij dit kleine energiebommetje. Chlorella kan namelijk bijwerkingen hebben. Wil je graag Chlorella kopen en meer te weten komen over hoe je de beste kwaliteit kunt kiezen? Aan het einde van dit artikel ontdek je waar je op moet letten om optimaal te profiteren van de goede eigenschappen van dit knalgroene superfood.

Wat is Chlorella?

Chlorella is een minuscuul eencellig algje dat alleen voorkomt in zoet water. Het wordt met name gevonden in meren en rivieren in Oost-Azië. Het is de laatste jaren wereldwijd populair geworden, maar werd al lang geleden ontdekt, namelijk in 1890. De ontdekker is een microbioloog van Nederlandse afkomst: M.W. Beijerink. Maar deze alg gaat al heel wat jaartjes langer mee. Algen behoren namelijk tot de oudste levensvormen op aarde. Ze zouden al 2,5 miljard jaar bestaan. Chlorella en Spirulina behoren tot enkele van deze stokoude algen die mensen gebruiken om hun bijzondere samenstelling. Onderzoekers menen dat Chlorella al 450 miljoen jaar hetzelfde is. Dat heeft de alg te danken aan zijn slimme eigenschappen. Deze mini-alg kan zich makkelijk aanpassen aan extreme omstandigheden. Allerlei drastische veranderingen die andere levensvormen hebben weggevaagd, heeft Chlorella doorstaan. Van zoveel levenskracht willen mensen natuurlijk graag meeprofiteren en dat gebeurt ook op grote schaal. Er wordt gezegd dat zo'n 5 miljoen mensen ter wereld het dagelijks gebruiken.

Klein groen blaadje met grote potentie

De naam klinkt misschien een beetje chemisch, maar de betekenis is eigenlijk heel schattig: 'klein groen blaadje. Aanvankelijk werd het algje vooral gebruikt in Azië, met name in Japan, waar het veel wordt gevonden. Ook in Taiwan groeit het van nature. In het Verre Oosten wordt deze alg geprezen om zijn heilzame werking voor de gezondheid. Overal ter wereld ontdekken mensen de laatste jaren de grote potentie van dit kleine algje. Daardoor wordt het nu ook op meerdere plekken gekweekt. Er zijn verschillende soorten Chlorella, maar de meest gebruikte in voedingssupplementen zijn Chlorella Vulgaris en Chlorella Pyrenoidosa.

Wat zijn de eigenschappen van Chlorella?

Chlorella is een heel klein en eenvoudig algje. Het bestaat uit maar een cel en verschilt van andere planten door zijn gebrek aan wortels, stengels of blaadjes. Toch is het heel sterk en weerbaar. Bovendien groeit het super snel. Binnen een periode van tien uur kan het zich al verdubbelen. Het bevat namelijk een uniek stofje dat nergens anders in is gevonden. Deze zogenaamde Chlorella Groei Factor heeft ook een gunstig effect op het menselijk lichaam. Het helpt onze cellen en weefsels sneller herstellen. Van de bijzondere kracht van dit miljoenen jaren oude algje kun jij ook profiteren. De unieke eigenschappen ervan kunnen veel voordelen hebben voor je gezondheid. Hoe minuscuul Chlorella ook is, dit algje zit bomvol chlorofyl. Er is geen andere bron die er zoveel van bevat. Dit stofje geeft de alg zijn felgroene kleur en zorgt ervoor dat zonlicht wordt omgezet in energie (fotosynthese). Ook voor mensen kan chlorofyl veel voordelen hebben. Deze bespreken we hieronder uitgebreid. Daarnaast bevat dit wonderalgje nog veel meer bijzondere fytonutriënten, oftewel voedingsstoffen afkomstig van planten die een geneeskrachtige werking hebben. Zo bevat Chlorella onder andere de volgende voedingsstoffen:
 • vitamines (bijna alle)
 • mineralen (waaronder ijzer, calcium en magnesium)
 • vezels
 • essentiële aminozuren
 • essentiële vetzuren (met name omega 3)
 • essentiële suikers
 • eiwitten
 • sporenelementen
 • veel verschillende soorten anti-oxidanten

Veelzijdig voedingssupplement

Als we alle voedingsstoffen van Chlorella zouden moeten vermelden, zou dat een hele waslijst worden. Het levert een hoeveelheid heilzame stofjes waar je anders heel veel en/of gevarieerd voor zou moeten eten, of een handvol verschillende pillen voor zou moeten slikken. Het mooiste is: het is nog natuurlijk ook. Niet voor niets wordt het een superfood genoemd en gerekend tot de 10 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Tegelijkertijd is Chlorella van goede kwaliteit een 'whole food', voeding met een plantaardige oorsprong, die niet of nauwelijks bewerkt is. Het wordt weliswaar verpulverd tot poeder of verwerkt tot tabletten, maar goede Chlorella tabletten bestaan alleen uit het algje zelf. Het nemen van Chlorella tabletten of Chlorella poeder is dan ook een goede manier om allerlei heilzame stofjes binnen te krijgen die misschien niet in je dieet te vinden zijn. Toch moet gezegd worden dat zelfs dit krachtige algje niet gezien moet worden als vervanging voor een gezond en gebalanceerd dieet. Maar het is wel een krachtige aanvulling op je gebruikelijke voeding. Om hier optimaal van te kunnen profiteren, is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor Chlorella van de hoogste kwaliteit, in een vorm die je lichaam makkelijk kan opnemen. De beste keuze zijn Chlorella tabletten die bestaan uit poeder van algen waarvan de celwanden grotendeels verpulverd zijn. Ook is het van belang dat je de juiste dosering kiest en rekening houdt met eventuele bijwerkingen. Aan het einde van dit artikel gaan we daar dieper op in. Eerst bespreken we de belangrijkste redenen waarom miljoenen mensen wereldwijd ervoor kiezen om dit bijzondere felgroene algje aan hun dagelijkse voedingspatroon toe te voegen.

Wat doet het voor jou?

We schreven het hierboven al; in Japan is Chlorella al veel langer bekend dan in het westen. De belangrijkste reden om dit algje dagelijks op het menu te zetten, is voor veel Japanners de sterke reinigende werking ervan. Een van de redenen waarom deze alg bekend staat als superfood, is zijn grote kracht als natuurlijke ontgifter. Verschillende stofjes in het algje reinigen je bloed en darmen. Een van de gevolgen ervan is dat je lichaam efficiënter zuurstof kan opnemen en beter bestand is tegen allerlei vormen van stress. Veel mensen geven aan dat Chlorella hen meer energie geeft en een positieve invloed heeft op hun stemming. Het reinigende effect van het algje zou ook zorgen voor een stralende, gezonde huid. Ook voor je haar en nagels zou het wonderen doen. Er wordt zelfs gezegd dat het huidveroudering kan tegengaan door de grote hoeveelheid anti-oxidanten. Het wordt daarom niet alleen tot de super foods en de whole foods gerekend, maar ook tot de beauty foods. Daarnaast zou Chlorella je immuunsysteem versterken, waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten. Er zijn ook onderzoeken die suggereren dat dit algje aan je menu toevoegen een stap in de richting naar een gezond gewicht is. Het zou je bloedsuikerspiegel reguleren, je cholesterolgehalte omlaag brengen en je vetpercentage verlagen. Door je hormoonspiegels beter in balans te brengen, kan het ook je energieniveau verhogen en je spijsvertering stimuleren. Sommige mensen nemen het ook als middel tegen verstopping. Bovendien wordt het gebruikt om ijzertekort tegen te gaan. Hieronder lees je meer over de belangrijkste voordelen van Chlorella voor het menselijk lichaam.

Chlorella voor ontgifting

De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om Chlorella supplementen te nemen, is de ontgiftende werking ervan. Op dat vlak is deze knalgroene krachtpatser onverslaanbaar. Deze alg heeft een bijzondere membraanwand die giftige stoffen in je bloed of darmen aan zich bindt. Gezonde stofjes blijven hierin wel gewoon aanwezig en worden door het algje zelfs aangevuld met nog meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en nog veel meer. Het verhoogt bovendien de hoeveelheid gluthation in je lichaam. Dit stofje helpt vrije radicalen uit je lichaam afbreken. Het versterkt bovendien de werking van vitamines C en E, anti-oxidanten die ook vrije radicalen bestrijden. Sommige onderzoekers denken daarom dat Chlorella kanker kan helpen voorkomen. Er zijn zelfs studies die aannemelijk maken dat Chlorella helpt om de schade van radioactieve straling tegen te gaan. Daarom wordt het ook veel gebruikt door kankerpatiënten die chemotherapie of bestraling (hebben) ondergaan. Het algje zou de werking van T-cellen versterken, en deze helpen om nieuwe, abnormale cellen te vernietigen. De grote hoeveelheid chlorofyl in Chlorella is ook voor mensen heel nuttig. Het helpt bijvoorbeeld schimmels opruimen, net als sporen van verdelgingsmiddelen waaraan velen van ons worden blootgesteld. Het bevat bovendien magnesium, dat voorkomt dat er giftige stoffen worden opgeslagen in je zenuwstelsel. Het algje bevat ook sporopollenine, een fytonutriënt dat een natuurlijke kampioen is in het wegwerken van neurotoxisch afval. Het bindt allerlei schadelijke stoffen aan zich, waaronder:
 • zware metalen, zoals aluminium, lood, kwik en nikkel
 • dioxines, cytaten, pesticiden
 • kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • conserveringsmiddelen
Chlorella toevoegen aan je dieet is dus een soort detox-kuur, omdat deze alg zoveel stofjes bevat die je lichaam reinigen van giftige stoffen. Dat is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe. Via onder andere voeding, cosmetica, vullingen in tanden en kiezen en vaccinaties krijgen we ongemerkt veel schadelijke stoffen binnen. Het groene algje helpt deze op natuurlijke wijze afvoeren en zorgt ervoor dat je lichaam in de toekomst ook weerbaarder is tegen schade. Grote kans dat je je ook fitter en energieker gaat voelen en er gezonder uit gaat zien.

Chlorella voor meer kracht en energie

De grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, eiwitten, essentiële vetten, aminozuren en anti-oxidanten zorgen ervoor dat Chlorella van goede kwaliteit je lichaam een flinke boost kan geven. Mensen die extra energie nodig hebben, kiezen daarom graag voor Chlorella poeder of tabletten als aanvulling op hun voeding. Je spieren maken dankbaar gebruik van de grote hoeveelheid eiwitten en essentiële aminozuren. Daarom is het algje populair bij mensen die veel sporten. Ook voor mensen met ijzertekort kan het als supplement een nuttige toevoeging zijn. Door het ijzergehalte in het bloed te verhogen, zorgt het ook voor meer kracht en energie. Ook de mooie hoeveelheid vitamine B12 in Chlorella draagt hieraan bij. Er zijn zelfs mensen die het niet meer later op de dag innemen, omdat ze anders niet kunnen slapen. Ook zijn er studies die aangeven dat Chlorella je immuunsysteem versterkt, waardoor je minder vatbaar bent voor allerlei ziekten. Dat draagt natuurlijk ook bij aan een fit gevoel!

Chlorella voor een gezond gewicht en goede spijsvertering

Overgewicht kan veel verschillende oorzaken hebben. Chlorella bevat diverse stofjes die een groot aantal hiervan tegengaan. Zo zijn er studies die laten zien dat het een positieve invloed heeft op je bloedsuikerspiegel, cholesterolgehalte en vetpercentage. Het zou een rol spelen in het voorkomen van Diabetes 2. Het helpt hormoonspiegels reguleren en verbetert de doorbloeding. De grote hoeveelheid chlorofyl helpt ook je spijsverteringssysteem gezond te houden en ondersteunt je darmen, lever en nieren. Daarmee bevordert het de opname van gezonde voedingsstoffen en helpt het schadelijke stoffen sneller afvoeren. Ook op je darmflora zou het een gunstig effect hebben. Sommige mensen nemen dan ook Chlorella als een probiotisch supplement. Sommige mensen die last hebben van verstopping merken ook dat het algje hun klachten vermindert.

Als beauty food en anti-aging middel

Tegenwoordig wordt Chlorella ook aangemerkt als beauty food. Zoals we hierboven al hebben beschreven, verwijdert het allerlei giftige stoffen en reinigt het je bloed. Dit is al reden genoeg om je huid te laten stralen. De aanwezige vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten ondersteunen ook een gezonde huid en helpen schade aan je huid voorkomen. Vooral de gluthationen, vitamine A en vitamines C en E in het algje beschermen je huidcellen tegen schade. Zo kan het ook huidveroudering helpen vertragen. Factoren zoals UV-straling, stress, een ongezond dieet, slaapgebrek en luchtverontreiniging kunnen zorgen voor oxidatieve stress, die schadelijk is voor je huid. Chlorella gaat deze oxidatieve stress tegen en houdt je huid dus langer mooi. Bovendien bevat het algje zogenaamde nucleïnezuren (DNA en RNA). Deze spelen een belangrijke rol in de aanmaak en de werking van je lichaamscellen. Met de jaren maakt je lichaam steeds minder van deze stofjes aan. De afname van deze stofjes kan verband houden met diverse kwalen die vooral oudere mensen treffen, zoals hart- en vaatziekten, kanker, dementie en artritis. Chlorella kan dus een bijdrage leveren aan het voorkomen van zulke ziekten.

Chlorella en Spirulina, wat is het verschil?

Chlorella en Spirulina worden vaak met elkaar verward. Dat is niet zo gek, want het zijn allebei algen die als superfoods worden aangemerkt. Beide hebben veel gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam. Maar er zijn wel verschillen. Op het eerste gezicht kun je ze onderscheiden op basis van hun kleur. Chlorella is felgroen, Spirulina meer blauwgroen. Dat heeft ook gevolgen voor de werking ervan. Chlorella is groener door de grotere hoeveelheid chlorofyl die deze alg bevat. Zoals gezegd is er geen andere bron gevonden die dit kleine algje daarin kan evenaren. Ook Spirulina niet. Spirulina bevat echter een zeldzaam blauw pigment, dat ook gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Maar als je op zoek bent naar de krachtigste ontgifter, is Chlorella de beste keuze. Ook de grote hoeveelheid eiwitten en de bijzondere combinatie van talloze vitaminen, mineralen en fytonutriënten maken Chlorella net iets krachtiger dan spirulina. Chlorella komt alleen voor in zoet water, terwijl Spirulina ook in zout water groeit. Daardoor kan spirulina grotere hoeveelheden zout en jodium bevatten, wat niet voor iedereen goed is. Ben je hier gevoelig voor, dan is Chlorella een betere keuze. Soms lees je dat Spirulina makkelijker te verwerken is voor je lichaam. Als je kwalitatief hoogwaardige Chlorella koopt, kun je er echter op rekenen dat deze een uitstekende opneembaarheid heeft. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een goed Chlorella supplement.

De beste Chlorella kopen doe je zo

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft het kleine algje Chlorella een heel bijzondere samenstelling. Deze heeft ervoor gezorgd dat deze felgroene honderden miljoenen jaren heeft weten te overleven in de meest extreme omstandigheden. De weerbaarheid van Chlorella wordt verklaard door de stevige celwanden van de alg. Lange tijd veroorzaakten deze een probleem voor het menselijke spijsverteringssysteem, waardoor we niet konden profiteren van de unieke combinatie van voedingsstoffen die erin opgeslagen zijn. Na jarenlang onderzoek en experimenten vond er in 1975 in Japan een doorbraak plaats in de bewerking van Chlorella, die het algje geschikt maakt voor consumptie door mensen. Hierbij wordt de celwand doorbroken. Dit kan op verschillende manieren, zoals verhitting, het gebruik van enzymen of van chemicaliën. Deze methoden gaan vaak ten koste van de voedingsstoffen van de Chlorella. Het wereldberoemde Japanse merk Sun maakt goed opneembare Chlorella, omdat de celwanden van de gebruikte algen voor maar liefst 95 procent verpulverd zijn, zonder dat hierbij gebruik is gemaakt van verhitting, enzymen of chemicaliën. Dat scheelt je lichaam een hoop werk!

Kies voor gecontroleerde kwaliteit

De laatste jaren zijn er ontzettend veel aanbieders van Chlorella actief geworden. Niet iedere producent biedt dezelfde kwaliteit, waardoor de samenstelling en opneembaarheid van Chlorella supplementen soms heel erg verschilt. Onderzoekers hebben ontdekt dat gedroogde Chlorella van verschillende bronnen tussen de 7 en 88 procent uit eiwit, 6 tot 38 procent koolhydraten en 7 tot 75 procent vetten kan bestaan. Veel hangt af van hoe de Chlorella is gekweekt, geoogst en bewerkt. Let goed op de ingrediëntenlijst, want door sommige procenten worden er synthetische vitaminen aan Chlorella supplementen toegevoegd. Soms is er gebruik gemaakt van chemicaliën bij de verwerking. Het mooie aan dit algje is nu juist dat het van nature zoveel goeds bevat. Kies daarom voor supplementen van goede kwaliteit, met een GMP certificering. Dan weet je dat iedere stap in het productieproces aan strenge controles is onderworpen. Heb je eenmaal een goed Chlorella supplement gevonden, dan is het nog belangrijk dat je het op de juiste manier inneemt en rekening houdt met eventuele bijwerkingen. Lees dus snel verder.

Inname en bijwerkingen van Chlorella

Chlorella heeft een sterk reinigende werking op je lichaam. Uiteindelijk is dat heel gunstig, maar het is verstandig om de hoeveelheid die je neemt rustig op te bouwen. Kijk goed op de verpakking en volg de aanwijzingen op. Iedere ontgiftingskuur zet je lichaam aan het werk en dat kun je merken, vooral in de eerste twee weken. Sommige mensen hebben last van winderigheid, diarree, misselijkheid en krampen. Anderen hebben klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid of overgevoeligheid voor zonlicht. Als je je inname van Chlorella rustig opbouwt, zouden deze mee moeten vallen, maar stop ermee als je klachten te ernstig zijn.

Ga jij Chlorella proberen?

Na dit overzicht van de vele bijzondere eigenschappen van Chlorella kun je misschien niet wachten om het te proberen. Lees echter nog even verder om te controleren of het voor jou een gezonde keuze is. Overleg met je huisarts voordat je Chlorella supplementen gaat nemen in de volgende gevallen: als je zwanger bent of wilt worden, of als je bepaalde andere medicijnen slikt. Chlorella kan namelijk de werking hiervan beïnvloeden. Het gaat hierbij onder andere om medicijnen die je immuunsysteem onderdrukken (omdat Chlorella dit juist versterkt) en middelen die de stolling van je bloed vertragen. Chlorella is namelijk rijk aan vitamine K, dat de stolling van je bloed juist bevordert. Het is dus verstandig om zelfs met de meest kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke supplementen voorzichtig om te springen. Ieder lichaam is immers anders. Maar aangezien miljoenen mensen ter wereld dagelijks kracht putten uit dit wonderlijke algje, is het voor jou vast ook de moeite van het proberen waard! Je beschikt nu over alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. Ga direct naar Sun Chlorella tabletten
De waardering van www.hennepolie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3199 reviews.
Onze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons Privacy- en Cookiebeleid.