Chlorella

Chlorella, deze alg of superfood is tegenwoordig razend populair en dat is niet voor niets. Chlorella van goede kwaliteit barst namelijk van de voedingsstoffen die je gezondheid een flinke boost kunnen geven.

Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Premium kwaliteit Chlorella

Chlorella is razend populair. Op internet, in de schappen van de gezondheidswinkel en in hippe shakes en smoothies kom je het steeds meer tegen: Chlorella. Heb je altijd al willen weten wat Chlorella nu precies is, waar het vandaan komt en wat het voor je kan betekenen? Dan vind je hier het antwoord op al je vragen. We bespreken de oorsprong van Chlorella. De manier hoe men het verwerkt tot voedingssupplement en de bijzondere eigenschappen hiervan. Natuurlijk gaan we ook in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen. Men gebruikt chlorella onder andere voor ontgifting, extra energie en gewichtsverlies. Ook vertellen we je wanneer je wel of juist niet baat kunt hebben bij dit kleine energiebommetje. Chlorella kan namelijk bijwerkingen hebben. Wil je graag Chlorella kopen en meer te weten komen over hoe je de beste kwaliteit kunt kiezen? Aan het einde van dit artikel ontdek je waar je op moet letten om optimaal te profiteren van deze knalgroene superfood.

Wat is Chlorella?

Chlorella is een minuscuul eencellig algje dat alleen voorkomt in zoet water. Je vindt het in meren en rivieren in Oost-Azië. Men ontdekte het in 1890 en het krijgt steeds meer populariteit. De ontdekker is een microbioloog van Nederlandse afkomst: M.W. Beijerink. Deze alg gaat al heel wat jaartjes langer mee. Algen behoren namelijk tot de oudste levensvormen op aarde. Ze zouden al 2,5 miljard jaar bestaan. Chlorella en Spirulina behoren tot enkele van deze stokoude algen die mensen gebruiken om hun bijzondere samenstelling. Onderzoekers menen dat Chlorella al 450 miljoen jaar hetzelfde is. Dat heeft de alg te danken aan zijn slimme eigenschappen. Deze mini-alg kan zich makkelijk aanpassen aan extreme omstandigheden. Allerlei drastische veranderingen die andere levensvormen hebben weggevaagd, heeft Chlorella doorstaan. Van zoveel levenskracht willen mensen natuurlijk graag meeprofiteren. Dat gebeurt ook op grote schaal. Zo’n 5 miljoen mensen gebruiken het dagelijks wereldwijd.

Klein groen blaadje met grote potentie

De naam klinkt misschien een beetje chemisch. De betekenis is eigenlijk heel schattig: ‘klein groen blaadje. Men gebruikte het algje vooral in Azië, met name in Japan. Ook in Taiwan groeit het van nature. Mensen in het Verre Oosten prijzen deze alg om zijn heilzame werking. Overal ter wereld ontdekken mensen de laatste jaren de grote potentie van dit kleine algje. Men kweekt het nu op meerdere plekken. Er zijn verschillende soorten Chlorella. De meest gebruikte in voedingssupplementen zijn Chlorella Vulgaris en Chlorella Pyrenoidosa.

Wat zijn de eigenschappen van Chlorella?

Chlorella is een heel klein en eenvoudig algje. Het bestaat uit maar een cel en verschilt van andere planten door zijn gebrek aan wortels, stengels of blaadjes. Toch is het heel sterk en weerbaar. Bovendien groeit het super snel. Binnen een periode van tien uur kan het zich al verdubbelen. Het bevat namelijk een uniek stofje dat nergens anders in is gevonden. Deze zogenaamde Chlorella Groei Factor heeft ook een gunstig effect op het menselijk lichaam. Het helpt onze cellen en weefsels sneller herstellen. Van de bijzondere kracht van dit miljoenen jaren oude algje kun jij ook profiteren. De unieke eigenschappen kunnen veel voordelen hebben voor je gezondheid. Hoe minuscuul Chlorella ook is, dit algje zit bomvol chlorofyl. Er is geen andere bron die er zoveel van bevat. Dit stofje geeft de alg zijn felgroene kleur. Dit zet  zonlicht om in energie (fotosynthese). Ook voor mensen kan chlorofyl veel voordelen hebben. Deze bespreken we hieronder uitgebreid. Daarnaast bevat dit wonderalgje nog veel meer bijzondere fytonutriënten. Dit zijn voedingsstoffen afkomstig van planten die een geneeskrachtige werking hebben. Zo bevat Chlorella onder andere de volgende voedingsstoffen:

 • vitamines (bijna alle)
 • mineralen (waaronder ijzer, calcium en magnesium)
 • vezels
 • essentiële vetzuren (met name omega 3)
 • essentiële suikers
 • eiwitten
 • sporenelementen
 • veel verschillende soorten anti-oxidanten

Veelzijdig voedingssupplement

Als we alle voedingsstoffen van Chlorella zouden moeten vermelden, zou dat een hele waslijst worden. Het levert veel heilzame stofjes waar je anders heel gevarieerd voor zou moeten eten. Of een handvol verschillende pillen voor zou moeten slikken. Het mooiste is: het is nog natuurlijk ook. Niet voor niets is het een superfood. Het valt onder de 10 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Tegelijkertijd is Chlorella van goede kwaliteit een ‘whole food’. Dit is voeding met een plantaardige oorsprong, die niet of nauwelijks bewerkt is. Men verpulvert het tot poeder of verwerkt het tot tabletten. Goede Chlorella tabletten bestaan alleen uit het algje zelf. Het nemen van Chlorella tabletten of Chlorella poeder is een goede manier om veel heilzame stofjes binnen te krijgen. Deze vind je misschien niet in je dieet. Toch is dit krachtige algje geen vervanging voor een gezond en gebalanceerd dieet. Het is wel een krachtige aanvulling op je gebruikelijke voeding. Om hier optimaal van te kunnen profiteren, is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor Chlorella van de hoogste kwaliteit. In een vorm die je lichaam makkelijk kan opnemen. De beste keuze zijn Chlorella tabletten die bestaan uit poeder van algen waarvan de celwanden grotendeels verpulverd zijn. Ook is het van belang dat je de juiste dosering kiest en rekening houdt met eventuele bijwerkingen. Aan het einde van dit artikel gaan we daar dieper op in. Eerst bespreken we de belangrijkste redenen waarom miljoenen mensen wereldwijd ervoor kiezen om dit bijzondere felgroene algje aan hun dagelijkse voedingspatroon toe te voegen.

Wat doet het voor jou?

We schreven het hierboven al; in Japan is Chlorella al veel langer bekend dan in het westen. De belangrijkste reden om dit algje dagelijks op het menu te zetten, is de sterke reinigende en ontgiftende werking. Verschillende stofjes in het algje reinigen je bloed en darmen. Je lichaam neemt efficiënter zuurstof  op en is beter bestand is tegen allerlei vormen van stress. Veel mensen geven aan dat Chlorella meer energie geeft en een positieve invloed heeft op de stemming. Daarnaast zou Chlorella je immuunsysteem versterken. Hierdoor ben je minder vatbaar voor ziekten. Doordat het je hormoonspiegels beter in balans brengt, kan het je energieniveau verhogen en je spijsvertering stimuleren. Sommige mensen nemen het ook als middel tegen verstopping. Bovendien wordt het gebruikt om ijzertekort tegen te gaan. Hieronder lees je meer over de belangrijkste voordelen van Chlorella voor het menselijk lichaam.

Chlorella voor ontgifting

De belangrijkste reden om Chlorella supplementen te nemen, is de ontgiftende werking ervan. Op dat vlak is deze knalgroene krachtpatser onverslaanbaar. Deze alg heeft een bijzondere membraanwand die giftige stoffen in je bloed of darmen aan zich bindt. Gezonde stofjes blijven hierin wel gewoon aanwezig. Het algje vult dit zelfs aan met vitaminen, mineralen en sporenelementen. Het verhoogt bovendien de hoeveelheid gluthation in je lichaam. Dit stofje helpt vrije radicalen uit je lichaam afbreken. Het versterkt bovendien de werking van vitamines C en E, anti-oxidanten die ook vrije radicalen bestrijden. Er zijn studies die aannemelijk maken dat Chlorella helpt om de schade van radioactieve straling tegen te gaan. Veel kankerpatiënten die chemotherapie of bestraling (hebben) ondergaan gebruiken het. Het algje zou de werking van T-cellen versterken. Deze helpen om nieuwe, abnormale cellen te vernietigen. De grote hoeveelheid chlorofyl in Chlorella is voor mensen heel nuttig. Het ruimt schimmels op, net als sporen van verdelgingsmiddelen. Het bevat bovendien magnesium. Dit voorkomt dat er giftige stoffen worden opgeslagen in je zenuwstelsel. Het algje bevat sporopollenine, een fytonutriënt. Dit is een natuurlijke kampioen is in het wegwerken van neurotoxisch afval. Het bindt allerlei schadelijke stoffen aan zich, waaronder:

 • zware metalen, zoals aluminium, lood, kwik en nikkel
 • dioxines, cytaten, pesticiden
 • kunstmatige kleur- en smaakstoffen
 • conserveringsmiddelen

Chlorella gebruiken is dus een soort detox-kuur. De alg bevat stoffen die je lichaam reinigt van giftige stoffen. Dat is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe. Via voeding, cosmetica, vullingen in tanden en kiezen en vaccinaties krijgen we ongemerkt veel schadelijke stoffen binnen. Het groene algje helpt deze op natuurlijke wijze af te voeren. Grote kans dat je je ook fitter en energieker gaat voelen en er gezonder uit gaat zien.

Chlorella voor meer kracht en energie

Het bevat grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, eiwitten, essentiële vetten, aminozuren en anti-oxidanten. Dit zorgt ervoor dat Chlorella je lichaam een flinke boost kan geven. Mensen die extra energie nodig hebben, kiezen daarom graag voor Chlorella poeder of tabletten als aanvulling op hun voeding. Je spieren maken dankbaar gebruik van de grote hoeveelheid eiwitten en essentiële aminozuren. Het algje is daarom populair bij mensen die veel sporten. Ook voor mensen met ijzertekort kan het als supplement een nuttige toevoeging zijn. Door het ijzergehalte in het bloed te verhogen, zorgt het ook voor meer kracht en energie. Ook de mooie hoeveelheid vitamine B12 in Chlorella draagt hieraan bij. Ook zijn er studies die aangeven dat Chlorella je immuunsysteem versterkt, waardoor je minder vatbaar bent voor allerlei ziekten. Dat draagt natuurlijk ook bij aan een fit gevoel!

Chlorella voor een gezond gewicht en goede spijsvertering

Overgewicht kan veel verschillende oorzaken hebben. Chlorella bevat diverse stofjes die een groot aantal hiervan tegengaan. Zo zijn er studies die laten zien dat het een positieve invloed heeft op je bloedsuikerspiegel, cholesterolgehalte en vetpercentage. Het zou een rol spelen in het voorkomen van Diabetes 2. Het helpt hormoonspiegels reguleren en verbetert de doorbloeding. De grote hoeveelheid chlorofyl helpt je spijsverteringssysteem gezond te houden en ondersteunt je darmen, lever en nieren. Daarmee bevordert het de opname van gezonde voedingsstoffen en helpt het schadelijke stoffen sneller afvoeren. Ook op je darmflora zou het een gunstig effect hebben. Sommige mensen nemen dan ook Chlorella als een probiotisch supplement. Bij een verstopping kan het algje helpen de klachten te verminderen.

Als beauty food en anti-aging middel

Chlorella is een beauty food. Het verwijdert allerlei giftige stoffen en reinigt het je bloed. Dit is al reden genoeg om je huid te laten stralen. De aanwezige vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten ondersteunen een gezonde huid. Het helpt de schade aan je huid te voorkomen. Vooral de gluthationen, vitamine A en vitamines C en E in het algje beschermen je huidcellen tegen schade. Zo kan het huidveroudering helpen te vertragen. Factoren zoals UV-straling, stress, een ongezond dieet, slaapgebrek en luchtverontreiniging zorgen voor oxidatieve stress. Dit is schadelijk voor je huid. Chlorella gaat deze oxidatieve stress tegen. Het houdt je huid dus langer mooi. Bovendien bevat het algje zogenaamde nucleïnezuren (DNA en RNA). Deze spelen een belangrijke rol in de aanmaak en de werking van je lichaamscellen. Met de jaren maakt je lichaam steeds minder van deze stofjes aan. De afname van deze stofjes kan verband houden met diverse kwalen, zoals hart- en vaatziekten, kanker, dementie en artritis.

Chlorella en Spirulina, wat is het verschil?

De algen Chlorella en Spirulina verward men vaak met elkaar. Dat is niet zo gek. Het zijn allebei superfood algen. Beide hebben veel gunstige eigenschappen voor het menselijk lichaam. Er zijn wel verschillen. Op het eerste gezicht kun je ze onderscheiden op basis van hun kleur. Chlorella is felgroen, Spirulina meer blauwgroen. Dat heeft ook gevolgen voor de werking ervan. Chlorella is groener door de grotere hoeveelheid chlorofyl die deze alg bevat. Zoals gezegd is er geen andere bron gevonden die dit kleine algje daarin kan evenaren. Ook Spirulina niet. Spirulina bevat echter een zeldzaam blauw pigment. Dit brengt gezondheidsvoordelen met zich mee. Als je op zoek bent naar de krachtigste ontgifter, is Chlorella de beste keuze. Ook de grote hoeveelheid eiwitten en de bijzondere combinatie van talloze vitaminen, mineralen en fytonutriënten maken Chlorella net iets krachtiger dan spirulina. Chlorella komt alleen voor in zoet water, terwijl Spirulina ook in zout water groeit. Daardoor kan spirulina grotere hoeveelheden zout en jodium bevatten. Dit is niet voor iedereen goed. Ben je hier gevoelig voor, dan is Chlorella een betere keuze. Soms lees je dat Spirulina makkelijker te verwerken is voor je lichaam. Als je kwalitatief hoogwaardige Chlorella koopt, kun je er echter op rekenen dat deze een uitstekende opneembaarheid heeft. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een goed Chlorella supplement.

De beste Chlorella kopen doe je zo

Hhet kleine algje Chlorella heeft een heel bijzondere samenstelling. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze felgroene honderden miljoenen jaren heeft weten te overleven in de meest extreme omstandigheden. Chlorella is weerbaar door de stevige celwanden van de alg. Lange tijd veroorzaakten deze een probleem voor het menselijke spijsverteringssysteem. Het was onverteerbaar en hierdoor konden we niet profiteren van de unieke combinatie van voedingsstoffen die erin opgeslagen zijn. Na jarenlang onderzoek en experimenten vond er in 1975 in Japan een doorbraak plaats in de bewerking van Chlorella. Deze doorbraak maakte het algje geschikt voor menselijke consumptie. Men brak hierbij de celwand. Dit kan op verschillende manieren, zoals verhitting, het gebruik van enzymen of van chemicaliën. Deze methoden gaan vaak ten koste van de voedingsstoffen van de Chlorella. Het wereldberoemde Japanse merk Sun maakt goed opneembare Chlorella. Zij verpulveren de celwanden voor maar liefst 95 procent, zonder dat men hierbij gebruik maakt van verhitting, enzymen of chemicaliën. Dat scheelt voor je lichaam een hoop werk!

Kies voor gecontroleerde kwaliteit

De laatste jaren zijn er ontzettend veel aanbieders van Chlorella bijgekomen. Niet iedere producent biedt dezelfde kwaliteit. Hierdoor is er veel verschil in de samenstelling en opneembaarheid van Chlorella supplementen. Onderzoekers hebben ontdekt dat gedroogde Chlorella van verschillende bronnen tussen de 7 en 88 procent uit eiwit, 6 tot 38 procent koolhydraten en 7 tot 75 procent vetten kan bestaan. Veel hangt af van hoe de Chlorella is gekweekt, geoogst en bewerkt. Let goed op de ingrediëntenlijst. Sommige producenten voegen synthetische vitaminen aan Chlorella supplementen toe. Soms is er gebruik gemaakt van chemicaliën bij de verwerking. Het mooie aan dit algje is dat het van nature zoveel goeds bevat. Kies daarom voor supplementen van goede kwaliteit, met een GMP certificering. Dan weet je dat iedere stap in het productieproces aan strenge controles is onderworpen. Heb je eenmaal een goed Chlorella supplement gevonden. Neem het dan op de juiste manier inen dat je rekening houdt met eventuele bijwerkingen. Lees dus snel verder.

Inname en bijwerkingen van Chlorella

Chlorella heeft een sterk reinigende werking op je lichaam. Uiteindelijk is dat heel gunstig, maar het is verstandig om de hoeveelheid die je neemt rustig op te bouwen. Kijk goed op de verpakking en volg de aanwijzingen op. Iedere ontgiftingskuur zet je lichaam aan het werk en dat kun je merken. Sommige mensen hebben de eerste twee weken last van winderigheid, diarree, misselijkheid en krampen. Anderen hebben klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid of overgevoeligheid voor zonlicht. Als je je inname van Chlorella rustig opbouwt, zouden deze bijwerkingen mee moeten vallen. Stop ermee als je klachten te ernstig zijn.

Ga jij Chlorella proberen?

Na dit overzicht van de vele bijzondere eigenschappen van Chlorella kun je misschien niet wachten om het te proberen. Lees echter nog even verder om te controleren of het voor jou een gezonde keuze is. Overleg met je huisarts voordat je Chlorella supplementen gaat nemen in de volgende gevallen: als je zwanger bent of wilt worden, of als je bepaalde andere medicijnen slikt. Chlorella kan namelijk de werking hiervan beïnvloeden. Het gaat hierbij onder andere om medicijnen die je immuunsysteem onderdrukken (omdat Chlorella dit juist versterkt). Plus middelen die de stolling van je bloed vertragen. Chlorella is namelijk rijk aan vitamine K, dat de stolling van je bloed juist bevordert. Het is dus verstandig om zelfs met de meest kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke supplementen voorzichtig om te springen. Ieder lichaam is immers anders. Miljoenen mensen ter wereld putten kracht uit dit wonderlijke algje. Het is voor jou vast ook de moeite van het proberen waard! Je beschikt nu over alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. Ga direct naar Sun Chlorella tabletten.

Overige categorieen:

CBD olie
Hennepzaadolie
Kurkuma
Beter Slapen
Angst en Depressie
CBD Capsules
CBD Zalf
Paddenstoelen supplementen