Lijnzaadolie of toch hennepzaadolie?

De voordelen van koudgeperste olie

De term ‘koudgeperst’ betekent dat pitten geperst worden door wrijving en druk, zonder dat er gebruik gemaakt wordt van hitte. Dat heeft als groot voordeel dat er meer voedingsstoffen in de olie achterblijven, waardoor koudgeperste olie meer smaak en meer vitamines en mineralen heeft. In koudgeperste olie zitten essentiële vetzuren, waaronder omega 3, 6 en 9. Van groot belang is de balans tussen deze vetzuren, waarbij omega 9 het minst aanwezig moet zijn in de olie, omdat we al genoeg van dit vetzuur binnen krijgen. Omega 3 en 6 zijn het beste in de verhouding 1:3 – dit wordt goed door je lichaam opgenomen.

Lijnzaadolie versus hennepzaadolie

Lijnzaadolie is al heel oud en wordt nog steeds gekweekt, vooral voor de zaadjes. Er is los lijnzaad te koop, maar je kunt er ook olie van persen. Lijnzaadolie bevat erg veel omega 3 vetzuren, meer dan de ideale verhouding. Daarom moet je lijnzaadolie altijd mengen met een andere olie om de 1:3-verhouding te krijgen.
Hennepzaadolie wordt gewonnen uit hennepzaad van de cannabisplan, maar heeft geen hallucinerende eigenschappen. Wel bestaat deze olie voor 80% uit meervoudig onverzadigde vetzuren in de ideale verhouding van 1 deel omega 3 en 3 delen omega 6. Hennepzaadolie kun je, net als andere koudgeperste oliën,in- en uitwendig gebruiken. Dus zowel in de keuken (het heeft een zachte nootachtige smaak) als op je haar of je lichaam.
Het verschil tussen lijnzaadolie en hennepzaadolie zit dus vooral in de verhouding van essentiële vetzuren die bij hennepzaadolie al ideaal is. Daarnaast bevat hennepzaadolie veel waardevolle mineralen, antioxidanten en vitaminen (waaronder bijna alle B-vitaminen). Ook bevat hennepzaadolie alle essentiële eiwitten.

Biologische hennepzaadolie

Wie overweegt om hennepzaadolie te kopen, doet er goed aan te kiezen voor de biologische variant. De Bio Hennepzaadolie van Hennepolie.nl wordt koudgeperst uit Canadese hennepzaden en het hele productieproces is biologisch en vrij van genetisch gemanipuleerde hennep. De biologische hennepzaadolie hoort koud gebruikt te worden om optimaal te profiteren van alle voordelen: in salades, als smaakversterker of onverdund op het haar of de huid.

De beste Hennepzaadolie kopen

Als u bestelt bij hennepolie.nl wordt uw olie binnen enkele dagen thuisbezorgd, en vanaf 50 euro zonder verzendkosten. Ga dus snel naar hennepolie.nl en ontdek ons veelzijdige aanbod van cbd olie en hennezaadolie!

1 comments

  1. Helena Johanna Van Zijderveld

    Ben erg tevreden over de hennepzaadolie. Daarnaast gebruik ik lijnzaadolie en mtc in de koffie. Is dat teveel per dag? Bvd. Groet Hélène

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skal BIO gecertificeerd bedrijf

SKAL nummer 112184 NL-BIO-01

10 jaar lid van WebwinkelKeur

9,3 uit 3.602 beoordelingen

Snelle verzending met PostNL

In de brievenbus of als pakket

Achteraf betalen

Afterpay / Riverty