Afhalen bij PostNL afhaalpunt

<< terug naar klantenservice

U hoeft niet meer thuis te blijven om uw pakket in ontvangst te nemen.

PostNL Afhaalpunt kiezen (Pakjegemak)

Kies direct zelf tijdens uw bestelling waar en wanneer u uw pakket wilt afhalen

U hoeft nu niet meer thuis te blijven om uw pakket in ontvangst te nemen. Uw pakket wordt dan direct naar een PostNL afhaallocatie gebracht. Met ruim 2850 afhaallocaties in heel Nederland en 800 locaties in België, zit er namelijk altijd een in de buurt. Onder andere bij Albert Heijn, Bruna, Jumbo, Kariboo! en Primera.

Hoe kan ik een afhaalpunt selecteren?

Nadat u op de afrekenpagina uw adresgegevens heeft ingevoerd, kiest u onder ‘Bezorgopties’ voor de optie ‘Ophalen bij een PostNL locatie’. De dichtstbijzijnde PostNL locatie wordt automatisch geselecteerd. Als u op de locatie klikt, kunt u een andere locatie naar keuze in uw buurt kiezen.

U heeft een afhaalbericht in uw brievenbus?

Soms gaat een pakket rechtstreeks naar een PostNL-locatie. U ontvangt dan een afhaalbericht in uw brievenbus. Ook kan het zijn dat u niet thuis bent als wij uw pakket bezorgen. Als u en de buren ook bij de tweede bezorgpoging niet thuis zijn, laten wij een afhaalbericht achter. Uw pakket ligt dan voor u klaar op een dichtbijgelegen PostNL-locatie.

Hoe werkt het?

Op uw afhaalbericht staat het adres van de PostNL-locatie waar u uw pakket kunt ophalen. Dit kan de volgende werkdag vanaf 15.00 uur. Uw pakket ligt twee weken voor u klaar, daarna gaat het retour naar de afzender.

Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen wanneer u uw pakket ophaalt. Aangetekende pakketten geven wij alleen persoonlijk af.

Heeft u de bezorger gemist en is het pakket niet afgeleverd bij de buren?

Als u de barcode van uw pakket heeft, dan kunt u het pakket ook eenvoudig bij een dichtstbijzijnde PostNL locatie laten bezorgen.

Hoe kan ik de bezorging wijzigen?

Via de Track & Trace e-mail kunt u op de PostNL tracking site of via de app de dag en/of tijd van de bezorging wijzigen. Dit kan vanaf het moment dat het pakket de eerste sorteerscan krijgt, tot 06.00 uur op de dag van bezorging.

>> Wijzig hier uw bezorging

 

Voor België:

Na twee aanbiedpogingen aan huis wordt het pakket naar het dichtstbijzijnde afhaalpunt gebracht. Hier kunt u het pakket gedurende 14 dagen ophalen wanneer het u past.

Via Track & Trace kunt u met de barcode de locatie van het afhaalpunt gemakkelijk vinden.

De afhaalpunten worden mogelijk gemaakt door de samenwerking van PostNL en Kariboo! Het netwerk bestaat uit zo’n 500 punten over heel België met zeer ruime openingstijden, waar men pakketten kan afgeven voor verzending. Op 300 van deze locaties kan men pakketten ook ophalen. PostNL streeft naar verdere uitbreiding van het netwerk tot 800 pakketpunten in België in 2018.

De spreiding van afhaalpunten is te bekijken op www.onlineverzendservice.be.